Brug for hjælp? – kontakt mig i dag:

John Louens Hansen
Energivejleder – BEDRE BAD partner

Varmepumper

Spar op til 50 % på varmeregningen. En varmepumpe overfører varme selv ved lavere temperaturer, enten fra luften eller fra jorden, ind i din bolig. Den varme overføres til dine radiatorer, til gulvvarmen eller man kan vælge den bare skal blæse varmen ind. Varmepumper kører på EL, men laver meget mere end tilstrækkeligt EL end den selv skal bruge for at køre, i den forstand kører den gratis. Dette gør varmepumpen langt mere effektiv end dit standard oliefyr.

Det vil dog være en investering at få installeret en varmepumpe ift. til et oliefyr eller et gasfyr, da etableringen af disse er billigere. Men på den lange bane, vil du blive glad for at have lagt de penge. Det skal også nævnes at en varmepumpe er meget mere sparsom for miljøet, da en varmepumpe sænker udslippet af CO2 ret markant.

 

Med en varmepumpe får du masser af gratis energi – fra jorden eller luften.

En varmepumpe fungere bedst når boligen er velisoleret, da de kan have det svært med boliger, hvor varmen flyver direkte ud. En varmepumpe er billigere i drift, og du kan forvente en rigtig lang levetid, op til 20 år. Samtidig alt efter hvilken type du vælger, er der næsten intet til vedligeholdelse. Fordelene er mange, og en af ulemperne er at det oftest kræver areal eller et apparat til at hænge ude på siden af din bolig. Den største ulempe er dog den større investering det kræver. Men oftest kan du forvente at den betaler sig tilbage ret hurtigt, dette kommer dog an på jeres forhold.

Hvorfor kan du med fordel vælge en varmepumpe?

Det kan du, fordi du sparer mange penge på varmeregningen og får en miljøvenlig og fremtidssikret opvarmningsform.
Den store fidus ved varmepumper er, at den afleverede energimængde fra varmepumpen er 3 til 4 gange større, end den energimængde varmepumpen bruger – og som du betaler for. Man siger, at varmepumpens effektfaktor (COP = Coefficient Of Power) er 3 til 4. Jordvarme er mere energieffektivt end luft-vand varmepumper (Dvs. COP værdien er større) , fordi jordens temperatur om vinteren (oftest) er højere end udeluftens temperatur.

Sådan fungerer en varmepumpe

Varmepumper bliver mere og mere udbredt i Danmark og i resten af Europa. Princippet er det samme som i et køleskab, hvor der hentes varme fra skabets indre, og hvor det afleveres på skabets bagside. Varme kan ikke selv flytte sig fra et koldt til et varmt sted, derfor skal den “pumpes” af en kompressor/varmeveksler. Deraf navnet varmepumpe.

Hvad er en varmeveksler – læs mere.

Forskellige typer varmepumper – jordvarme, luft/vand og luft/luft

Der er forskellige typer varmepumper, der kan anvendes til boligopvarmning afhængigt af dine behov og præferencer. Her er en kort beskrivelse af de tre mest almindelige typer varmepumper:

 1. Jordvarme: Ved brug af jordslanger, der er gravet ned ca. 300 meter under jorden, hentes varmen fra jorden og transporteres ind i huset. Dette system kaldes også et jord/vand-anlæg og bruges primært til at opvarme radiatorer.
 2. Udeluft: Varmen hentes fra den omgivende udeluft og overføres ind i huset til opvarmning af radiatorer eller gulvvarme. Dette system kaldes et luft/vand-anlæg.
 3. Luft til luft: I dette system suges udeluften ind og komprimeres. Energien i luften udvindes og bruges derefter til at opvarme den indblæste luft i huset. Dette system er kendt som et luft/luft-anlæg.

Ved at vælge den rette type varmepumpe kan du opnå effektiv og pålidelig boligopvarmning. Det er vigtigt at overveje dine individuelle behov og egenskaber ved din bolig, når du beslutter dig for den bedste varmepumpeløsning. Vores eksperter kan hjælpe dig med at evaluere dine muligheder og finde den rette varmepumpe til dine behov.

 

Få råd og vejledning om valg af varmepumpe

Spar op til 50% på din varmeregning og skån miljøet med en varmepumpe. En varmepumpe overfører varme selv ved lavere temperaturer og kan enten hente varmen fra luften eller fra jorden og aflevere den ind i din bolig. Vores eksperter står klar til at give dig professionel rådgivning og hjælpe dig med at vælge den rette varmepumpe til dine behov.

Kontakt os på telefon 32 55 09 22 med dine tanker, så kan vi sammen skabe en skræddersyet løsning, der giver dig adgang til gratis energi til boligen mange år fremover. Lad os guide dig igennem processen og sikre, at du får den bedste varmepumpeløsning, der passer til dine ønsker og budget.

Kontakt os i dag og tag det første skridt mod en mere økonomisk og bæredygtig opvarmning!

Bedre Bad - Bedre Energi - jordvarme

Her kan du blive klogere på, hvor vi også skaber stærke løsninger:

close
Din bestilling
close
Udfyld kontaktoplysninger
close
Navn
Email
Telefon
Adresse
Postnummer
By
OBS!
Dette er en bestilling, som først er bindende, når vi har bekræftet din ordre. Priserne er inkl. levering og montering. Du modtager først en faktura efter vi har leveret og monteret din bestilte løsning. Vi kontakter dig inden for 1 hverdag om leveringstidspunkt, der passer dig, og evt. særlige forhold samt den endelige pris.
Kontakt os i dag
close-primary

Kontakt os i dag

Telefon 32 55 09 22
hmvvs@mail.dk

Eller vil du gerne ringes op?

Udfyld kontaktformularen, så vender vi retur

  Navn

  Email

  Telefon

  Adresse

  Postnummer

  By

  Evt. kommentarer